Memphis Depay wordt in de media vaak bekritiseerd als een voetballer die meer met randzaken bezig is, dan met voetballen. Daarnaast vinden veel mensen hem arrogant en zou hij zich niet gedragen naar zijn prestaties.

Memphis Depay heeft daar zelf een totaal andere mening over. Zelf vind hij dat hij totaal niet vaak bezig is met randzaken, maar zich juist gedraagt als een 'normaal mens'. "Ik heb gewoon veel plezier buiten het veld. Ik ben niet 24 uur per dag een voetballer. Een acteur ontspant ook als hij niet werkt, een zanger of rapper ook. Mijn fans vinden het juist tof dat ik veel van mijn leven laat zien. Maar je hebt altijd van die bittere mensen die denken dat ik alles voor de show doe. Het feit dat ik van mooie dingen houd en dat laat zien, maakt mij nog geen slecht mens of een slechte atleet."

The Genesis 🇬🇭❤️

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Sportmentaliteit

Wat veel mensen niet weten is dat Memphis Depay naast zijn standaard trainingen ook veel tijd investeert om als voetballer beter te worden. Na de trainingen blijft hij vaak langer om te oefenen op vrije ballen en om zijn conditie te verbeteren. Ook gaat hij vaak met personal trainers aan de slag om zijn mobiliteit te verbeteren en zijn spieren minder blessuregevoelig te maken.