Melvin Platje gaat vanaf het seizoen 2022-2023 in de tweede divisie voetballen voor AFC. De ex-speler van onder meer De Graafschap, NEC en VVV heeft een exotische carrière achter de rug als voetballer en heeft dan ook de nodige adviezen voor andere profvoetballers.

Zo vertelt hij o.a. in een interview met ESPN dat je hier in Nederland 'geen tientje overhoudt' als voetballer. "Als je hier in Nederland bovenaan kijkt wat je bruto verdient en je kijkt vervolgens wat je netto eraan overhoudt, dan kun je beter gewoon naar het buitenland gaan. Dat raad ik iedere voetballer ook gewoon aan. Als je een avontuur kan pakken, moet je dat doen." vertelt Melvin Platje.

Financiële plaatje Platje bedoelt hiermee dat je in Nederland veel belastingen en voetbalpensioen moet afdragen. Als je per maand €5.000 bruto verdient, houd je misschien de helft of minder netto over. Als je dan ook nog al je vaste lasten eraf haalt, kun je moeilijk vermogen opbouwen als voetballer. In het buitenland krijg je vaak je brutoloon netto uitgekeerd. Als je vaste lasten dan ook nog eens een stuk lager zijn dan in Nederland, kun je makkelijker vermogen opbouwen voor later. Melvin Platje speelde in zijn carrière o.a. in Zweden, Frankrijk, Azerbeidzjan, België, Duitsland en Indonesië. Bij laatstgenoemde sloot hij zijn carrière als profvoetballer af bij Bali United.