Max Kilman is een bijzondere naam in de selectie van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. De talentvolle verdediger is van origine een ras zaalvoetballer en ontdekte pas op latere leeftijd dat hij ook in het veldvoetbal behoorlijk getalenteerd was.

Max Kilman groeide op in Londen en speelde in zijn jeugd o.a. voor Welling United (6e divisie) en Maidenhead United (6e divisie). Al op jonge leeftijd begon hij zaalvoetbal steeds leuker te vinden. Op zijn 18e debuteerde hij in het nationale zaalvoetbalteam van Engeland, waar hij uiteindelijk tot zijn 21ste heeft gespeeld. Ondertussen speelde hij bij Maidenhead United in het eerste elftal, maar daar liep het niet helemaal lekker. Hij werd daarom een seizoen 'verhuurd' aan Marlow F.C. (8e divisie). Eenmaal terug bij Maidenhead United ging het opeens wel goed.

Dit bericht bekijken op Instagram

We go again!! 💪🐺

Een bericht gedeeld door Maximilian Kilman (@maximiliankilman) op

Wolves

Max Kilman was 20 jaar oud toen hij in het eerste elftal van Maidenhead United een sterk seizoen speelde. Hij speelde zo goed, dat Premier League-club Wolverhampton Wanderers interesse toonde. Nadat de scouts wat wedstrijden kwamen kijken, waren ze overtuigd van de kwaliteiten van Max Kilman. Op 21-jarige leeftijd maakte hij een bijzondere transfer van de 5e divisie naar de Premier League. De scouts van The Wolves vonden dat hij zijn zaalvoetbal-kwaliteiten op een goede manier kon vertalen naar het veld.

Debuut Premier League

De jonge verdediger stopte na zijn transfer naar Wolverhampton direct met zaalvoetballen en focuste zich volledig op veldvoetbal. In zijn eerste seizoen maakte hij gelijk zijn debuut in het eerste elftal. Het jaar daarop, in 2019, maakte hij zijn officiële Europa League-debuut op 22-jarige leeftijd.