Het seizoen is afgelopen voor Ajax, maar Matthijs de Ligt lijkt nog steeds geen transferkeuze te hebben gemaakt. Het heeft er alle schijn van dat Matthijs de Ligt voor FC Barcelona gaat kiezen, maar hij wordt ook nog steeds gelinkt aan andere Europese topclubs.

Manchester United is een van de 'topclubs' waar Matthijs de Ligt aan wordt gelinkt, maar daar staan wij absoluut niet achter. Wij vinden het een groot risico voor de jonge verdediger om naar een club als Manchester United te gaan. De reden waarom leggen we hieronder haarfijn uit.

1. Veel sterspelers faalden bij United

Di Maria, Sanchez, Pogba, Lukaku en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al deze spelers werden als 'sterspeler' binnengehaald door Manchester United, maar zijn daarna alleen maar bergafwaarts gegaan. Deze vloek gun je Matthijs de Ligt natuurlijk niet.

2. Geen Champions League in 19/20

Manchester United zal in het seizoen 2019/2020 geen Champions League maar Europa League spelen. Matthijs de Ligt heeft al bewezen het niveau in de Champions League makkelijk aan te kunnen, dus waarom zou je een stap terug doen?

3. Ze zijn al jaren een 'B-ploeg'

Manchester United is nu eenmaal niks meer van wat het voorheen was. We hebben inmiddels geaccepteerd dat Manchester United een B-ploeg is geworden. Ze eindigen dit seizoen 6e in de Engelse Premier League en niemand die er raar van opkijkt. Bij zo'n club moet je absoluut niet willen spelen als jonge ambitieuze voetballer.

4. Hij zal de beste defensieve speler worden

In een defensieve linie met spelers als Ashley Young, Phil Jones en Chris Smalling zal Matthijs de Ligt kwalitatief met kop en schouders boven iedereen uitsteken. Er valt dus weinig te leren van teamgenoten en er zal geen ijzersterk duo komen te staan in de centrale as van de verdediging. Hij zal het veelal alleen moeten doen.

5. Negatief spiraal

Bij Manchester United kom je in een negatief spiraal terecht. De club is heel erg op zoek naar de juiste route om weer succesvol te worden, maar het lijkt nog wel even te duren om die route te vinden. Zo vinden er vaak trainerswissels plaats en lijken de toeschouwers ook inmiddels het vertrouwen een beetje kwijt te zijn geraakt in de spelers en de technische staf.

Conclusie

Wij zijn van mening dat Matthijs de Ligt perfect past bij een club als FC Barcelona. De Catalanen zijn nog altijd in het bezit van de meest talentvolle voetballer van deze eeuw (Lionel Messi) en hebben op papier misschien wel de beste ploeg om volgend seizoen de grote prijzen binnen te slepen. Verder is het natuurlijk geweldig om samen met een goede vriend als Frenkie de Jong in een stad als Barcelona te gaan wonen.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden