Alhoewel Marcus Rashford nog pas 23 jaar oud is, is hij alweer bezig aan zijn zesde seizoen bij Manchester United. Met 271 officiële wedstrijden achter zijn naam, heeft de Engelsman al behoorlijk wat ervaring opgedaan, maar stuit hij alsnog regelmatig op bizarre ervaringen.

Na afloop van de verloren Europa League-finale tegen Villareal, ontving Rashford namelijk meer dan 70 racistische opmerkingen via social media. Daarover kun je natuurlijk zeggen 'trek je er niet zoveel van aan', maar dat is naar onze mening te kort door de bocht.

Aanpak racisme

Het is goed dat de aanvaller van The Red Devils aandacht geeft aan dit onderwerp. In een Tweet vermeldde hij ook nog eens dat één van de racistische opmerkingen afkomstig was van een wiskundeleraar met een open profiel.

Of racisme ooit gaat verdwenen, is nog maar de vraag. De één gelooft er wel in, de ander niet. Maar dat mensen ongestraft online anderen kunnen blijven beledigen o.b.v. hun huidskleur, religie of geslacht, blijft bijzonder. Ook Lewis Hamilton gaf zijn mening over de situatie op Twitter.