Marcos Llorente heeft afgelopen weekend het sprintrecord in de Spaanse La Liga verbroken. De snelheid waarmee de spits van Atletico Madrid is gemeten was 35,4 km p/u. Het opvallende aan dit record is dat Llorente in de slotseconde van de wedstrijd deze sprint eruit perste.

Llorente startte in de basis en speelde de volledige wedstrijd uit. Waar de meeste spelers normaliter bijna al hun energie hebben verbruikt aan het einde van de wedstrijd, was dat bij de Spaanse spits niet het geval.

Alhoewel Atletico Madrid de wedstrijd verloor met 2-1, blijven de Madrilenen vooralsnog aan kop staan in de La Liga. Met nog vijf wedstrijden te spelen en 2 punten achterstand op Real Madrid en FC Barcelona, wordt het nog een spannende titelstrijd in Spanje.

Verklaring van het sprintrecord?

Llorente is een van de meest fitte en hardwerkende spelers die we kennen in het profvoetbal. Waar een gemiddelde prof genoegen neemt met de trainingen op de club, is Llorente een type speler die vrijwel altijd extra traint. Kracht, snelheid, explosiviteit. Llorente probeert alle onderdelen extra mee te pakken. Op zijn social media-kanalen geeft hij vaak een kijkje achter de schermen van zijn trainingen.