Unión Deportiva Marbella, tegenwoordig ook wel Marbella FC genoemd, heeft grootse plannen aangekondigd over een gloednieuw stadion waar een flinke geldsom tegenover staat. De Spaanse club komt momenteel uit in de Segunda División B, oftewel het derde niveau in Spanje.

Marbella is een geliefde vakantiebestemming bij mensen met een goedgevulde portemonnee. Niet alleen omdat Marbella een van de zonnigste plekken van Europa is, maar met name omdat de stad bekend staat om haar luxe restaurants, nachtclubs en jachthavens.

Extreme luxe

Marbella FC lijkt meer te willen profiteren van de status die de stad momenteel heeft en gaat flink investeren in een bijzonder luxe stadion. Momenteel passen er slechtst 9.000 toeschouders in het stadion, maar dat zal na de verbouwing verdubbeld worden.

Naast het stadion zal er een luxe winkelcentrum gebouwd worden, een hotel, speciale ruimtes voor VIP members en lijkt het erop dat het stadion ook gebruikt zal gaan worden voor concerten. Hoe dan ook lijkt het er op dat de club stappen wil gaan maken naar de La Liga en zich zo snel mogelijk wil gaan meten met de Spaanse topploegen.