Elvis Manu kennen we natuurlijk allemaal nog wel. De aanvaller groeide bij Feyenoord uit tot een soort cultheld. Met een beslissende treffer kon hij het ene moment de grote held zijn, maar daarna was hij weer een aantal wedstrijden onzichtbaar en hoorde je weer even niks meer van hem. Tegenwoordig voetbalt Elvis Manu in China. 

Via Excelsior, Cambuur Leeuwarden, Brighton, Huddersfield Town en Go Ahead Eagles belandde Manu in 2017 in Turkije, waar hij uiteindelijk twee prima seizoenen heeft gedraaid bij Gençlerbirliği en Akhisar Belediyespor.

"Ik heb het afgelopen seizoen persoonlijk niet slecht gedaan met 10 doelpunten en vier assists bij een Turkse hekkensluiter. Ik kan tevreden terugkijken en ik kreeg aanbiedingen uit de Turkse top 5. In de twee seizoenen dat ik in Turkije heb gevoetbald heb ik ook Turks leren praten. Dat spreek ik nu vloeiend. Maar heb ik ervoor gekozen om naar China te vertrekken."

Dit bericht bekijken op Instagram

Life is beautiful..✨✨

Een bericht gedeeld door Kunta Kinte JR (@elvismanuofficial) op

Miljoenen verdienen

Elvis Manu koos niet zomaar voor Beijing Renhe. Nee, natuurlijk gaat hij naar China toe om geld te verdienen, zoals iedere Europese voetballer. En daar komt hij ook gewoon eerlijk voor uit.

"Natuurlijk ga ik er niet over leggen. Als ik hier een paar jaar voetbal, hoef ik nooit meer te werken. Iedereen zou dezelfde keuze maken, als je zoveel miljoenen kan verdienen. Toen ik hier kwam, keek ik mijn ogen uit. De trainingsaccommodaties zijn hier vergelijkbaar met de Europese top. Alles wordt voor je gedaan hier en er lopen zeker zes fysiotherapeuten rond die je continue kunnen helpen." vertelt Elvis Manu in een interview met Voetbalzone.