Manchester City heeft zich naar aanloop op de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon goed voorbereid op zowel fysiek als mentaal gebied. The Citizens verblijven in een luxe hotel in Lissabon dat gevestigd is vlakbij Estádio José Alvalade waar de kwartfinale wordt gespeeld.

Iedere speler van Manchester City beschikt in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Lyon over een eigen personal trainer. Opvallend, want dat betekent dat er minimaal 20 personal trainers zijn meegevlogen naar Portugal. Verder organiseerde Pep Guardiola vrijdagavond een speciale yoga-sessie waar de gehele selectie aan deelnam.

Waarom yoga?

Yoga is een rustgevende manier om je lichaam zowel op mentaal als op fysiek vlak te ontspannen. Met name voor voetballers die moeten presteren onder hoge druk en waar fysiek veel van wordt gevraagd is yoga een functionele manier om het lichaam even te 'resetten'. Yoga betekent letterlijk 'verbinding'. Hiermee wordt meestal de verbinding tussen je lichaam en je geest bedoeld.

Kortom, met yoga probeer je je lichaam meer in balans te krijgen. Je leert je lichaam en geest steeds beter kennen met yoga. Omdat je met yoga veel ademhalingsoefeningen, stretchoefeningen en balansoefeningen doet, is het een zeer effectieve manier voor voetballers om meer uit hun lichaam te halen.