Maduka Okoye heeft een geweldige transfer weten te maken naar Premier League-club Watford. De goalie van Sparta staat pas sinds september 2020 onder de lat bij de Rotterdammers, maar heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een transferwaarde van maar liefst €7 miljoen.

Dat Maduka Okoye een talentvolle keeper is, wisten ze bij Bayer Leverkusen ook al. Daar genoot de Duits-Nigeriaanse keeper namelijk zijn jeugdopleiding. Echter vertrok hij uiteindelijk op zeventienjarige leeftijd naar de Duitse tweededivisionist Fortuna Düsseldorf. Daar ging hij aan de slag bij de Onder 19.

Semiprof competitie

Vanuit de O19 stroomde hij door naar het tweede elftal van Fortuna Düsseldorf. Zij kwamen uit in de Fußball-Regionalliga West. De Regionalliga West is een semiprofessionele competitie waarin een aantal tweede elftallen van profclubs zitten en verder alleen maar amateurclubs. Omdat de ambiance in dit soort competities heel weinig weg heeft van het profvoetbal en hij na drie seizoenen nog geen enkele minuut maakte in het eerste elftal, maakte hij in de zomer van 2020 transfervrij de overstap naar Sparta.

Bij Sparta wist hij al snel een basisplek te veroveren. Na 43 wedstrijden onder de lat te hebben gestaan bij de Rotterdammers wist hij al zijn volgende grote stap te maken: een overstap van €7 miljoen naar Premier League-club Watford. Hiermee werd hij de duurste uitgaande transfer ooit van Sparta.