Als wij je vertellen dat de rijkste voetballer momenteel voor Leicester City speelt, zul je waarschijnlijk even twee keer achter je oren krabben. In eerste instantie denk je natuurlijk aan voetballers als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Maar nee, die zijn het allebei niet. De rijkste voetballer speelt momenteel namelijk in de beloften van Leiceister City. Zijn naam is Faiq Bolkiah.

Faiq Bolkiah is negentienjarige buitenspeler afkomstig uit Brunei, een land geleden in zuidoost Azië. Een neef van Faiq Bolkiah is de Sultan van Brunei en heeft een vermogen van meer dan €17 miljard. De voetballer groeide dus op in rijkdom, maar dat heeft zijn ambitie om profvoetballer te worden nooit in de weg gestaan. Bolkiah rent nog steeds achter zijn dromen aan en speelde in het verleden ook in de jeugdopleiding van Chelsea, Southampton en Arsenal. Ook is hij op dit moment aanvoerder van het nationale elftal van Brunei.

De vader van Faiq Bolkiah heet Jefri Bolkiah en is de broer van een oliemagnaat. Dit maakt hun automatisch lid van de Royal Family van Brunei. Jefri Bolkiah staat in Brunei bekend als een 'patser' en geeft maandelijks zo'n €35 miljoen uit aan dure auto's, horloges en feesten. Jefri Bolkiah bezit momenteel in totaal zo'n 2.300 auto's. Van Roll Royces tot Bugatti's, Jefri Bolkiah heeft ze allemaal. Wanneer er een feestje wordt gehouden, worden de grootste artiesten van de wereld naar Brunei gehaald. In het verleden kwam Michael Jackson zelfs een keer een optreden geven.

Dit bericht bekijken op Instagram

2016/2017🐺 excited to start our champions league campaign today against club Brugge 🙌🏾 #lcfc

Een bericht gedeeld door FJB (@fjefrib) op