Nottingham Forest aanvaller Lyle Taylor heeft weer een doelpunt achter zijn naam kunnen zetten nadat hij op zeer bijzondere wijze een penalty wist te scoren in de uitwedstrijd tegen Bristol City. Nottingham Forest komt uit in de Engelse Championship en heeft met Lyle Taylor een opvallende penaltynemer in huis. Van de 23 genomen strafschoppen, wist hij er in zijn gehele carrière 'slechtst' 15 te scoren. Echter dateert zijn laatste gemiste strafschop van 17 november 2018. De nieuwe manier waarop Lyle Taylor zijn penalty's tegenwoordig neemt, kan zomaar eens de reden zijn dat hij ze nu wel allemaal scoort. Hij neemt tegenwoordig namelijk een bijzondere rustige aanloop. Eigenlijk is het meer een wandelpass. Pas vlak voordat hij bij de bal is, zet hij kort even aan en schiet hij de bal overtuigend in de hoek.







Lang wachten Het lijkt erop dat Lyle Taylor met zijn aanloop de keeper zo lang mogelijk wil laten wachten. Hierdoor zal de keeper op een gegeven moment een hoek moeten kiezen. Door goed te kijken waar de voeten van de keeper naar toe gaan, plaatst hij vervolgens de bal in de andere hoek. In een eerdere blog schreven we al diverse tips waarmee jij als penaltynemer de kans op een doelpunt kunt verhogen.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.