Luuk Admiraal is dicht bij een transfer naar Excelsior Rotterdam. De negentienjarige aanvaller van ASWH heeft een sterke eerste seizoenshelft achter de rug in de tweede divisie en lijkt deze winter korte een overstap te maken naar de Keuken Kampioen Divisie.

Ondanks dat zijn club ASWH zich in de degradatiezone bevindt in de competitie, wist Admiraal in 12 wedstrijden acht doelpunten te maken en drie assists af te leveren. In de KNVB beker wist hij twee maal te scoren in twee wedstrijden.

Grote stap, van amateur naar fulltime prof

Alhoewel de stap van de tweede divisie naar de Keuken Kampioen divisie slechtst één niveau hoger is, is het toch een behoorlijk grote stap. Helemaal als je je bedenkt dat Excelsior momenteel tweede staat en volgend seizoen stap naar de Eredivisie kan maken. Tegelijkertijd staat ASWH met negen punten in de pijnlijke degradatiezone.

"Ik denk dat veel amateurvoetballers zich vergissen in het profvoetbal. In de beker zie je soms een amateurclub stunten waardoor je wellicht denkt dat het verschil niet zo groot is. Waar Luuk aan moet wennen is dat hij o.a. naar zeven keer trainen per week gaat in plaats van drie keer." vertelt Mels van Driel, hoofd technische zaken van ASWH tegenover Voetbalprimeur.