Luis Díaz maakte in de winter van het seizoen 2021-2022 een droomtransfer van FC Porto naar Liverpool FC. De Engelse topclub betaalde maar liefst €60 miljoen (incl. bonussen) om de Colombiaan binnen te lijven.

Maar wat velen niet weten, is dat Luis Díaz niet heel lang geleden nog bij een tweededivisionist in Colombia speelde. Díaz groeide namelijk op in Barranquilla, een stad gelegen in het noorden van Colombia, waar hij pas op latere leeftijd wist door te breken als voetballer.

Nationale elftal Wayuu stam

Op achttienjarige leeftijd was Luis Díaz in 2015 onderdeel van het nationale elftal van de Colombiaanse inheemse Wayuu stam. Tijdens dit toernooi werd hij gescout door Atlético Junior. Nadat een korte stage periode werd hij aangenomen bij de Colombiaanse topclub. Luis Díaz was destijds heel mager en leidde aan 'ondervoeding', iets wat vaker voorkomt onder de Wayuu stam. Luis Díaz kreeg daarom professionele voedingsbegeleiding waardoor hij in korte tijd 10kg aankwam.

Debuut als profvoetballer

Nadat Luis Díaz had getekend bij Atlético Junior, werd hij direct verhuurd aan tweededivisionist Barranquilla FC. Daar debuteerde hij op negentienjarige leeftijd en speelde hij in de hoofdmacht tot z'n twintigste. Halverwege 2017 haalde Atlético Junior hem weer terug. Op twintigjarige leeftijd, in 2017, debuteerde hij voor Atlético Junior. Na twee sterke seizoenen waarin hij veel wedstrijden speelde en doelpunten scoorde, maakte hij in 2019 op 22-jarige leeftijd een toptransfer naar FC Porto. De Portugese topclub betaalde €7 miljoen voor hem.

Top van Europa

Ook bij FC Porto bewees hij direct zijn waarde. Dit leverde hem in januari 2022 zijn absolute droomtransfer op. Liverpool FC nam Luis Díaz voor €60 miljoen (incl. bonussen) over van FC Porto. Bij Liverpool FC verdient de aanvaller momenteel €3,5 miljoen per jaar.