Jesse Lingard heeft tot nu toe toch wel een behoorlijk bijzondere voetbalcarrière. De aanvaller van Nottingham Forest speelde vanaf zijn achtste tot zijn 29ste bij Manchester United en maakte in de zomer van 2022 de definitieve overstap naar Nottingham Forest.

Gedurende zijn carrière heeft hij een hoop meegemaakt. Zowel op sportief-vlak als in zijn privéleven. Zo werd hij meerdere keren verhuurd in zijn periode bij United en wist hij eigenlijk nooit een doorbrak te maken voor The Red Devils.

Alcoholproblemen

Ook op privé vlak liepen bepaalde dingen niet helemaal lekker. Zo vertelt hij open en eerlijk in een podcast van The Diary Of A CEO dat hij met alcoholproblemen moest dealen toen zijn moeder in 2019 in het ziekenhuis belandde.

"Ik begon op een gegeven moment iedere avond alcohol te drinken. Ik zocht naar iets wat mijn pijn kon verzachten, maar het maakte de problemen alleen maar erger. Achteraf vroeg ik me af waarom ik dat deed. Het beïnvloede mijn prestaties op een negatieve manier en vanuit daar kreeg ik weer kritiek." aldus Jesse Lingard. Uiteindelijk stapte Lingard in 2020 naar zijn toenmalige trainer Ole Gunnar Solskjaer toe om open en eerlijk te vertellen waar hij mee dealde. "De gesprekken met hem hebben mij enorm geholpen".

Bekijk en beluister het hele interview hieronder: