Van amateurvoetballer naar profvoetballer, het is een verdediger van derdedivisionist HBS Crayenhout gelukt. Delvin Pinheiro Frederico heeft maandag een profcontract ondertekend in Thailand, waar hij vanaf aankomend seizoen in de hoogste voetbalcompetitie zal gaan spelen.

Delvin Pinheiro Frederico gaat naar eigen zeggen spelen voor ‘het Ajax van Thailand’, oftewel Buriram United. Buriram United komt uit in de Thai Premier League en speelt haar thuiswedstrijden in het schitterende I-Mobiel Stadium, een modern stadion met een capaciteit van 30.000 zitplaatsen. De stad waar hij komt te wonen ligt op ongeveer een uur vliegen van de Thaise hoofdstad Bangkok.

Blijven werken voor zijn dromen

De transfer van Delvin Pinheiro is een beloning van het harde werken en het blijven geloven in zijn dromen. Delvin Pinheiro Frederico had tevens een Voetbal-CV op ons platform Voetballoopbaan.nl staan en deed een aantal jaar geleden nog mee met de talentenjacht van Nike, genaamd 'Nike Academy’. De club waar hij aankomend seizoen komt te spelen wordt gezien als de grootste club van Thailand met de grootste fansbase. Alleen al het transferbericht op de officiële Facebookpagina van Buriram United werd 10.000 geliked.

IMG_9717

In een interview met Voetbalzone vertelt Pinheiro dat hij uiteindelijk ’gescout’ is via zijn eigen netwerk. Hij plaatste een filmpje van zijn skills op social media en kreeg vanuit zijn netwerk de vraag of hij in Thailand zou willen voetballen. Ondertussen werkte Pinheiro nog in een kledingzaak en had hij totaal geen besef van wat hem te wachten stond. Na een proefperiode van vijf dagen was Buriram United overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij tekende een profcontract en verhuist binnenkort officieel naar de stad Buriram.