Lewandowski heeft ooit felle kritiek geuit op de trainingsintensiteit van voormalig Bayern München-trainer Carlo Ancelotti. De Poolse spits vond de trainingen van Ancelotti té zwak en dacht zelfs dat het de oorzaak was van de vele blessuregevallen in de selectie bij Bayern München.

Als er veel blessures zijn, moet je niet naar de laatste weken kijken. Je moet zeker twee tot drie maanden terug gaan. Waarschijnlijk ligt daar de oorzaak. Als de trainingen niet zwaar genoeg zijn, moet je individueel iets doen.” aldus Lewandowski tegenwoordig BILD. Spelers als Robben, Neuer en Jerome Boateng vonden de trainingen van Ancelotti destijds ook te licht en trainden daarom veel individueel.

Echter werd dit niet altijd gewaardeerd door Ancelotti. Na verloop van tijd ging hij het zelfs verbieden om extra training. De spelers zochten daarom bewust andere locaties op om voor zichzelf te gaan trainen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)

Fysio

Ook de Fysio van Bayern München heeft de klachten bevestigd. Hij vertelde o.a. dat de spelers de warming-up te kort vonden, er geen atletische oefeningen werden gedaan en dat de extra individuele trainingen werden verboden. Alhoewel Lewandowski bekend staat als een absolute trainingsbeest, is het toch opvallend dat ook meerdere spelers klaagden over een te lage trainingsintensiteit. Inmiddels lijkt de selectie van Bayern München zeer fit en wordt er ook niet meer geklaagd door de spelersgroep.