Het is op het moment van schrijven slechtst een halfjaar geleden dat Kubilay Köylü nog bij tweededivisionist TEC speelde. Onlangs heeft hij een nieuw contract ondertekend bij de Turkse voetbalclub Istanbulspor. Een club die uitkomt op het hoogste niveau in Turkije.

De carrière van Kubilay Köylü is meer dan bijzonder. Zo doorliep hij o.a. de jeugdopleiding van FC Utrecht en Almere City. Na zijn laatste seizoen als jeugdspeler bij Almere City, vertrokt hij kort naar Turkije om voor de tweededivisionist Erzurumspor FK te voetballen. Hij speelde daar in de O21, maar vertrok na één seizoen alweer om bij FC Lisse te gaan voetballen.

Van amateur in Nederland, naar prof in Turkije

Na FC Lisse speelde de geboren Deventenaar nog voor ASV De Dijk, Kozakken Boys, Racing Murcia (5e niveau Spanje) en bij TEC. Bij laatstgenoemde club speelde Kubilay Köylü tot 1 september 2022. Van TEC vertrok hij plotseling naar Malatya Arguvan Spor Kulübü, een club dat uitkomt op het vierde niveau in Turkije.

Bij Malatya Arguvan Spor Kulübü dwong hij al snel een basisplaats af en speelde uiteindelijk 20 wedstrijden in een halfjaar. Hij scoorde 3 goals en produceerde 8 assists. Door de aardbevingen in Turkije trok de club zich terug uit de 3.Lig Grup 3 en verlengde de Turkse voetbalbond de transferperiode naar 5 maart 2023.

Istanbulspor lijkt slim gebruik te maken van deze situatie en strikte onlangs de Nederlandse aanvaller. Een bijzondere en zeer knappe transfer, want een halfjaar geleden speelde Köylü notabene nog voor TEC uit Tiel.