De KNVB heeft een datum gegeven wanneer de Nederlandse amateurcompetities, als het kabinet ermee instemt dat sporten vanaf 14 januari weer is toegestaan, weer herstarten. In het weekend van zaterdag 5 februari wil de KNVB alle competities gaan hervatten.

Omdat er de afgelopen periode ook niet getraind mocht worden, wordt er rekening gehouden met clubs die hun spelers op conditioneel vlak moeten bijspijkeren. Dit om de kans op vele blessures te verkleinen, aangezien er ook veel inhaalwedstrijden moeten worden ingepland.

Inhaalwedstrijden

De inhaalwedstrijden zullen o.a. worden ingepland in het laatste weekend van februari en in het derde weekend van april (paasweekend). Wanneer de overige inhaalwedstrijden worden ingepland, is nog niet bekend. Dit zal tevens afhankelijk zijn of er überhaupt weer getraind mag worden vanaf 15 januari. Een ander scenario zou kunnen zijn dat de KNVB beslist om de amateurcompetities de hele zomer door te laten spelen. Zo kan het seizoen wel afgemaakt worden en is er niet weer een seizoen verloren gegaan.