Kevin-Prince Boateng heeft al een aantal mooie clubs op zijn Voetbal-CV staan en heeft dat voornamelijk te danken dankzij één belangrijke beslissing in zijn leven. Boateng was tien jaar geleden, toen hij nog onder contract stond bij Tottenham Hotspur, namelijk met totaal andere dingen bezig dan zijn voetbalcarrière.

In zijn periode in Londen ging hij naar eigen zeggen maar liefst zes keer in de week naar de discotheek. Hij kwam dagelijks pas om zes uur 's ochtends thuis en woog 95 kilo. Zijn zware gewicht had hij voornamelijk te danken aan zijn behoorlijke alcoholconsumptie en zijn ongezonde voedingspatroon.

Knop omdraaien

Na een heftige periode besefte de Ghanees-Duitse aanvaller dat hij het niet zal redden met deze levenswijze. Hij besloot daarom een knopje om te draaien en stopte direct met alcohol drinken en ongezond eten. Hij begon zijn eigen eten te koken en stopte met uitgaan. Deze grote verandering in zijn leven heeft ervoor gezorgd dat hij uiteindelijk bij grote clubs als AC Milan en Schalke 04 onder contract heeft mogen staan. Tegenwoordig speelt Kevin-Prince Boateng bij AC Monza in de Italiaanse Serie B.