Karamoko Dembele heeft eindelijk zijn profdebuut te pakken bij Celtic. Er gaan al een aantal jaar opvallende beelden rond behendige middenvelder die bijzonder blijkt te kunnen voetballen.

Karamoko Dembele maakte al op dertienjarige leeftijd zijn debuut bij Celtic onder 20, Schotland onder 16 en Engeland onder 16. Omdat hij zowel een Engelse en Schotse nationaliteit heeft, mag hij nog voor beide landen spelen. Momenteel speelt hij zijn interlandwedstrijden voor Engeland.  

 

Net niet de jongste debutant ooit

Dembele mocht in de wedstrijd tegen Hearts direct na de rust invallen. De landkampioen van Schotland won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Dembele is met zijn 16 jaar en 86 dagen net niet de jongste debutant ooit in de geschiedenis van de Schotse club. Jack Aitchison draagt de titel als jongste debutant ooit met een leeftijd van 16 jaar en 70 dagen oud. De roots van de zestienjarige middenvelder liggen in Ivoorkust. Hij was geboren in Londen, maar verhuisde al snel naar Schotland. Daar ging hij vanaf zijn tiende spelen voor Celtic FC. Nu, zes jaar later, is zijn droom realiteit geworden. In de beelden hieronder kun je zien hoe talentvol Dembele is:  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karamoko Kader Dembele (@karamoko) op


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden