Joshua Brenet heeft een voetbalcarrière waar hij absoluut trots op mag zijn. De voormalig rechtsback van PSV was in zijn laatste jaren bij PSV een vaste waarde in het basiselftal en maakte in 2018 een mooie transfer van €5 miljoen naar 1899 Hoffenheim.

Brenet had zich echter een aantal jaar geleden totaal niet kunnen voorstellen dat hij ooit zo ver zou komen. Hij speelde in de B3 van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia en speelde als rechtsbuiten. Tot zijn toenmalige trainer hem adviseerde om een paar posities terug te gaan.

Goed nagedacht over een positie-wisseling

Na een zomer lang twijfelen besloot Brenet het advies van zijn trainer op te volgen en zich volledig te gaan focussen op de rechtsbackpositie. Dit is misschien wel de belangrijke beslissing in zijn leven geweest, want dankzij deze stap kregen de scouts van PSV hem in het vizier. Eén jaar na zijn transfer van Zeeburgia naar PSV, debuteerde hij al in het eerste elftal. Zo zie je maar hoe belangrijk het kan zijn om te luisteren naar de juiste personen in je omgeving. Eén simpele verandering in je leven kan een hoop positieve gevolgen voor je hebben op latere leeftijd. Joshua Brenet is hier het bewijs van.

Ready for a new chapter! 🔵⚪ #TSG

Een bericht gedeeld door Joshua Brenet (@joshuabrenet) op