Met zeven gestopte penalty's van de in totaal 21 genomen strafschoppen heeft Jordan Pickford een 'reddingspercentage' van 33,3 %. Hiermee staat hij in de Premier League op plekje #11 van het lijstje Premier League Penaltykillers. Hoe Jordan Pickford zo hoog in dit lijstje in gekomen, heeft misschien wel de te maken met zijn opvallende tactiek. De goalie van Everton plakt namelijk iedere wedstrijd een analyse op zijn bidon waarin belangrijke informatie staat vermeld over de potentiële penaltynemers.



Penaltynemers Zo staat er o.a. op de bidon wie de penaltynemers van de tegenstander zijn, in welke hoek ze de laatste penalty's hebben geschoten, naar welke hoek de keeper dook en wat de tussenstand van de wedstrijd op dat moment was. De bidon van Jordan Pick ging viraal nadat een fotograaf een duidelijke foto van de afbeelding op bidon wist te maken tijdens de wedstrijd Everton - West Ham United. Als je inzoomt op de foto, kun je precies lezen wat er op staat.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.