Brighton & Hove Albion heeft beet en strikt voor de aankomende drie seizoenen de jongste Premier League-trainer ooit. Het gaat om de 31-jarige Fabian Hürzeler die overkomt van het Duitse St. Pauli.

Bij St. Pauli wist Fabian Hürzeler veel indruk te maken. De club kwam in het seizoen 2023-2024 nog uit in de 2. Bundesliga, maar werd daar dankzij uitstekend werk van Hürzeler kampioen en promoveerde naar de Bundesliga.

De Duitse oefenmeester groeide als speler op in o.a. de jeugdopleiding van Bayern München. Hij speelde tot zijn negentiende bij de Duitse topclub maar wist nooit door te breken in het eerste elftal. De jaren daarna kwam hij met Hoffenheim ll, 1860 München II nog wel uit in de lagere Duitse divisies maar besloot vanaf 2016 als speler/coach aan de slag te gaan bij amateurclub Pipinsried.

Van amateurs naar Premier League

Vanaf 2018 ging hij aan de slag als assistent-trainer bij Duitslands O20 en O18. In 2020 kreeg hij de kans om als assistent-trainer aan de slag te gaan bij St. Pauli. In 2022 nam hij daar uiteindelijk het roer over en in 2024 veroverde hij de landstitel in de 2. Bundesliga.

Er zijn bij Brighton maar liefst zeven selectiespelers ouder dan Fabian Hürzeler.