Joël Piroe speelde in zijn jeugd eerst voor NEC en Feyenoord voordat hij op vijftienjarige leeftijd op de Hergang in Eindhoven kwam te voetballen. Bij PSV wist hij echter nooit tot een doorbraak te komen.

Hij speelde 56 wedstrijden voor Jong PSV en kwam slechtst tot 11 wedstrijden in PSV 1. Joël Piroe koos in 2021 daarom maar voor een buitenlands avontuur. Swansea City legde €2 miljoen op tafel om de linkspoot binnen te halen. En die investering heeft goed gerendeerd, want de huidige marktwaarde van Joël Piroe lag in de zomer van 2022 nog op €8 miljoen. Op 19 mei 2021 was de marktwaarde van Piroe, volgens Transfermarkt, 'slechtst' €750.000.

Championship

Swansea City komt uit in de Championship, het tweede niveau in Engeland. Met 23 goals en zes assists was Piroe in het seizoen 2021-2022 de absolute MVP van Swansea City. Een bijzonder knappe prestatie van een speler die grotendeels enkel Keuken Kampioen-divisie minuten in zijn benen had. Joël Piroe speelt bij Swansea City als centrumspits.

Dit seizoen staat Piroe, op het moment van schrijven, op 13 doelpunten en één assist in 33 wedstrijden.

Risico of slimme keuze?

Vertrekken naar het buitenland, zonder het in Nederland 'gemaakt te hebben', blijft een risicovolle stap. Toch zijn er genoeg spelers die over de grens (veel) beter presteren dan in Nederland. Joël Piroe is er een van. Keuzes afwegen, kijken of de speelstijl bij je past, wat is de visie van de club en de trainer, hoe ze je leefomgeving eruit. Het zijn allerlei vraagstukken die beantwoord moeten worden voor je overstap naar het buitenland gaat overwegen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Joël Piroe (@joelmrpiroe)