Joël Drommel heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld in de Eredivisie en staat in de belangstelling van diverse Eredivisieclubs. De keeper van FC Twente kende kort na zijn debuut een lastige periode, wat niet gek is als je naar zijn verleden kijkt, maar heeft zich inmiddels prima herpakt.

De talentvolle goalie was namelijk tot zijn veertiende nog een veldspeler. Hij speelde o.a. bij SDO Bussum en Almere City, tot hij plotseling vanwege de afwezigheid van de vaste doelman één wedstrijd onder de lat moest staan. Dat beviel hem zo goed, dat hij besloot zijn carrière vanaf de C-junioren voort te zetten als doelman.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joel Drommel (@joeldrommell)

Deelname aan talentenjacht

Vanwege gebrek aan speeltijd besloot Drommel een overstap te maken naar amateurclub IJsselmeervogels. Daar stond hij drie seizoenen onder de lat. Bij IJsselmeervogels O19 (A1) gaf de goalie zich op voor talentenjacht The Change van Nike. Na meerdere rondes, waarbij tientallen grote talenten vanuit heel Europa aan deelnamen, werd hij verkozen tot een van de grote winnaars. Meerdere internationale clubs waren geïnteresseerd in Joël maar hij koos ervoor om een meerjarig contract te ondertekenen bij FC Twente. In 2015 maakte hij zijn professionele debuut voor de Tukkers.