Het seizoen van Ajax is na de 3-0 nederlaag tegen PSV aan een negatief einde gekomen en na een vernederende confrontatie met eigen supporters, lijken veel spelers een transfer te willen forceren naar een andere club. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor trainer Ten Hag en die probeert er toch nog iets positiefs uit te halen. Twee jeugdspelers zijn namelijk aan de wedstrijdselectie toegevoegd. De pas achttienjarige Jurgen Ekkelenkamp en de negentienjarige Azor Matusiwa mogen wellicht minuten gaan maken in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Ekkelenkamp maakte dit seizoen voornamelijk zijn minuten bij Ajax O19, terwijl Matusiwa dit seizoen tot 22 wedstrijden kwam bij Jong Ajax.

❌❌❌

Een bericht gedeeld door Azor Matusiwa (@azormatusiwa) op

Chaotische situatie Jeugdtalenten lijken vaak te kunnen profiteren tijdens een chaotische situatie bij een club. Wanneer er veel blessures en schorsingen zijn of teleurstellende resultaten zijn behaald, krijgen jeugdspelers vaak te kans om zich te bewijzen in een eerste elftal.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09