Jesse Lingard had in 2021 een bijzonder seizoen achter de rug. De aanvaller startte het seizoen 2020-2021 behoorlijk uitzichtloos bij Manchester United en maakte in de winter een verhuur-transfer naar West Ham United FC.

Deze transfer was niet zo zeer verassend, maar zijn prestaties bij West Ham United verbaasde wel een hoop mensen. Jesse Lingard speelde namelijk vrijwel iedere wedstrijd de sterren van de hemel en ontwikkelde zichzelf tot één van de belangrijkste spelers van West Ham. Sterker, hij werd in een korter periode een van de meest productieve spelers van de Premier League met acht goals uit negen wedstrijden.

'Jesse Lingard 2.0'

Dat Jesse Lingard zo goed zou presteren bij West Ham United, had hij voordat hij zijn transfer maakte al gevisualiseerd. Hij stelde namelijk een 'visionboard' op waarin hij al zijn doelen gedetailleerd uitschreef. Hoe concreter je zo'n visionboard maakt, hoe effectiever het kan zijn. In Lingard's geval, schreef hij op dat hij o.a. zes goals en vier assists zou produceren. Hiermee steeg hij dus al boven zichzelf uit. Verder noteerde hij ook per wedstrijd hoeveel goals/assists hij zou maken en wat voor mindset hij moest hanteren. Tegenwoordig speelt Jesse Lingard voor Nottingham Forest waar hij ruim €12 miljoen per jaar verdient.