Leicester City won afgelopen weekend knap met 0-4 van Wolverhampton. De voormalig landskampioen is zwak begonnen aan het seizoen en staat momenteel 17e in de Premier League.

Waar Jamie Vardy normaliter aan de lopende band doelpunten maakt voor Leicester City, gaat het dit seizoen wat moeizamer. Hij maakte afgelopen weekend pas zijn eerste goal van het seizoen en moet de spitspositie daarom vaak afstaan aan concurrent Patson Daka.

Red Bull

Vlak voordat Vardy afgelopen weekend mocht invallen tegen Wolves nam hij, tot verbazing van veel fans, een aantal slokken van een blikje Red Bull. Vier minuten nadat hij inviel leverde hij al een assist op de 0-3 en na 18 minuten scoorde hij de 0-4. Komt het door de Red Bull? Nee, waarschijnlijk niet. Jamie Vardy drinkt al zijn hele carrière blikjes Red Bull voor de wedstrijd. Daarnaast heeft hij nog meer bijzondere voorbereidingsrituelen die normaliter absoluut niet passen in het leven van een topsporter.

Late doorbaak

Vardy brak pas op zijn 25ste door als profvoetballer. Hij heeft dus nooit een topsportmentaliteit meegekregen vanuit de club zoals veel andere profs dat wel hebben gehad. Wellicht kostte het hem te veel moeite om zich aan te passen en zag hij dat hij ook gewoon kon presteren zonder een 'topsport-leefstijl'.