Jack Grealish speelde vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding van Aston Villa en verliet de club pas op 24-jarige leeftijd. Manchester City nam de aanvaller toen voor een recordbedrag van €117 miljoen over van Aston Villa. Eenmaal in Manchester moest Grealish behoorlijk wennen aan de professionaliteit bij Manchester City.

Alhoewel Grealish zichzelf goed kent en liever na de wedstrijd een biertje drinkt in plaats van dat hij naar huis gaat, ging hij bij Aston Villa hiermee nog wel eens de fout in. Dit bracht hem soms onnodig in de problemen. Maar bij Manchester City heeft hij het roer omgegooid. Hij kon niet anders. Helemaal na het zien van teamgenoten als Haaland, die er écht alles aan doen om het maximale uit hun prestaties te halen.

Gym, behandelingen, ijsbad, dieet

"Iedereen is anders, toch? Kijk naar Erling. Hij is de beste professional die ik ooit heb gezien. Zijn mindset zul je niet snel bij een ander zien. Hij doet écht alles. Hij werkt aan zijn herstel, gaat naar de gym, wordt 10 uur per dag behandeld, neemt een ijsbad, dieet. Daarom is hij zo goed als die is. Maar ik zweer het je, ik zou dat nooit kunnen doen"

Grealish accepteert dat hij anders is, maar laat zich wel inspireren door spelers als Haaland. Ook probeert hij soms de humor ervan in te zien dat Haaland zo anders is.

'Shut up!'

"Soms zegt Erling na de wedstrijd tegen mij: 'Hey, niet weer naar de discotheek gaan he'. En dan zeg ik tegen hem: 'Shut op en ga lekker in je ijsbad zitten'. Zo gaan we met elkaar om. We zijn compleet anders, maar we volgen ons eigen pad. Maar ik ben niet zo succesvol als hem. Hij heeft dit seizoen al meer goals gescoord dan ik in mijn hele carrière zou scoren." aldus Grealish.