Wout Weghorst mag absoluut spreken van een bijzondere voetballoopbaan. De 25-jarige spits van AZ werd deze week definitief in de selectie opgenomen van het Nederlands elftal en maakt grote kans om zijn debuut te maken in Oranje. Een bijzondere prestatie van een spits die een aantal jaar geleden nog bij FC Emmen onder contract stond. Wout Weghorst wordt door veel mensen gezien als een spits met een hoop tekortkomingen, maar de individuele progressie die hij binnen een korte periode heeft geboekt zien we velen niet nadoen. Van FC Emmen naar Oranje Wout Weghorst groeide op in de jeugdopleiding van Willem ll en schopte het daar tot het beloftenelftal. Hij verhuisde vanwege gebruik aan speeltijd naar FC Emmen en kreeg daar de kans om door te bloeien. In 2012 debuteerde hij voor FC Emmen en wist vervolgens in twee seizoenen tijd 19 doelpunten te scoren.

Happy with the result 😊 #goodmorning #positivevibes #thanksN #teamstrong #goal #cootjedesign

Een bericht gedeeld door Wout Weghorst (@wout.weghorst) op

Heracles Almelo was geïnteresseerd en nam de spits in 2014 transfervrij over. Op 22-jarige leeftijd maakte Weghorst zijn debuut in de Eredivisie. Na twee redelijke seizoenen in Almelo (20 doelpunten in 64 wedstrijden) stond AZ voor de deur. Hij tekende in 2016 een meerjarig contract in Alkmaar en is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen. De teller staat inmiddels op 25 goals in 54 wedstrijden. Deze week debuteert Wout Weghorst officieel in de selectie van het Nederland elftal. Absoluut een bijzonder knappe prestatie van een speler die dankzij de juiste profmentaliteit binnen een aantal jaar uitgroeide van Jupiler League-speler naar Oranje-international.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09