Hoe twee Nederlandse studenten profvoetballer werden in Amerika

12-02-2018

Het is twee Nederlandse voetballers afgelopen jaar gelukt om een mooie stap te maken naar de Amerikaanse voetbalwereld. Zowel Marios Lomis en Jordi van Vugt maakte een mooie transfer naar een Amerikaanse voetbalcompetitie.

De 23-jarige Marios Lomis verhuisde vorig seizoen van VV Noordwijk naar de Creighton University, maar dwong dankzij zijn goede prestaties onlangs een transfer af naar North Carolina FC in de United Soccer League (het tweede niveau in Amerika).

ik werd benaderd door een bureau, dat Nederlandse voetballers in contact brengt met Amerikaanse scholen. Ze zagen dat ik op een hoog niveau in Nederland speelde en aan de Universiteit van Amsterdam studeerde. Dankzij beeldmateriaal heb ik mezelf uiteindelijk kunnen bewijzen en kreeg ik de kans bij de Creighton University.” Vertelt Marios Lomis (23) in gesprek met Voetbalzone.

Unknown-67_large

Ook de 21-jarige Jordi van Vugt heeft het goed voor elkaar in Amerika. Hij verhuisde onlangs van de Brabantse eersteklasser Brabantia naar de Southern Utah University. In Utah combineert hij voetbal met de studie Business Administration en komt hij uit in de NCAA Division II, vergelijkbaar met de eerste klasse in Nederland.Jordi van Vugt vertelt tevens dankzij beeldmateriaal overgehaald te zijn naar Amerika. “Ik heb de trainer beelden gestuurd en kreeg daarna gelijk te horen dat ze mij wouden hebben. Het niveau is moeilijk te vergelijken met een Nederlandse competitie. Alles gaat hier namelijk op kracht. In de wedstrijden moet je echt 90 minuten vol gas geven. De trainingen zijn ook heel zwaar, ik moest zelfs na de eerste training overgeven. Verder is het leven in Amerika geweldig. Laatst ben ik met teamgenoten naar Las Vegas gegaan. Je weet niet wat je meemaakt!” Vertelt de 21-jarige student.

stadion

Klik hier om het complete verhaal te lezen op Voetbalzone.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl!

7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09

 

Poll

Hoe belangrijk is het om als voetbalspeler of trainer een goed netwerk te hebben?
Héél belangrijk Belangrijk Niet echt belangrijk Totaal niet belangrijk
Héél belangrijk: 3597 stemmen Belangrijk: 1359 stemmen Niet echt belangrijk: 230 stemmen Totaal niet belangrijk: 347 stemmen