Bietensap. Je kent het vast wel. Maar heb je er ooit over nagedacht om bietensap te gebruiken om je sportprestaties te verbeteren? Waarschijnlijk niet. Toch zou dit een waardevolle aanvulling kunnen zijn op je huidige sportdieet.

Bietensap is het sap wat uit rode bieten komt. Logisch toch? Je kunt bietensap zelf maken, maar ook gebotteld in de winkel kopen. Waar men bietensap vroeger puur zag als een simpel drankje met een sterke rode kleur, wordt het nu veel gebruikt onder topsporters.

Gezondheidsvoordelen

Bietensap is een 100% natuurlijk supplementen. Er zitten dus geen chemische toevoegingen in en dragen volledig bij aan je gezondheid. Zo zitten er veel van de volgende vitamines en mineralen in bietensap: vitamine A, B1, B2, B6, C, magnesium, ijzer, natrium, calcium en foliumzuur. Verder zitten er in bietensap veel antioxidanten. Deze stofjes ontgiften als het ware je lichaam door ontstekingen te remmen en gifstoffen in je lichaam te scheiden.

Beter presteren door bietensap?

Door de werkzame stof nitraat die in bietensap zit, wordt bietensap in de sportwereld gezien als een natuurlijk functioneel supplement. Nitraat zet zich in je lichaam namelijk om in nitriet. Nitriet is een stofje dat je bloedvaten verwijd waardoor je doorbloeding verbetert.

Omdat er door nitriet meer bloed en zuurstof naar je spieren kan gaan, kun je automatisch beter presteren. Je spieren kunnen door de betere doorbloeding namelijk sneller herstellen en je krijgt minder snel verzuring in je spieren.