Mino Raiola is misschien wel de meest bekende zaakwaarnemer in de voetbalwereld. De Nederlandse spelersmakelaar is geboren in Italië, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Nederland. Hij werkte als pizzabakker bij het Italiaanse restaurant van zijn ouders en wilde tegelijkertijd profvoetballer worden. Na wat mislukte avonturen en een aantal conflicten besloot hij op al op jonge leeftijd te stoppen met voetbal. Zijn laatste club was HFC Haarlem. Rob Jansen Mino Raiola ging uiteindelijk werken bij Sport Promotions, het zaakwaarnemerskantoor van Rob Jansen. Omdat Raiola al een universitaire rechtenstudie op zak had en maar liefst zeven tal sprak (Nederlands, Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Portugees), werd hij al snel betrokken bij diverse grote deals. Zo bracht hij o.a. in 1993 Dennis Bergkamp van Ajax naar Inter. Stap voor stap groeide het netwerk van Raiola, wat resulteerde in steeds meer zelfstandigheid. Zijn eerste zelfstandige transfer was de transfer van Pavel Nedvěd (van Sparta Praag naar Lazio Roma) in 1996. Deze transfer maakte veel deuren open voor Raiola.



huidige spelers Inmiddels is Raiola uitgegroeid tot de grootste spelersmakelaar van Europa. Naast een hoop jonge talenten zoals Xavi Simons, Gravenberch en Erling Haaland heeft Mino Raiola ook sterspeler als Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Ligt en Marco Verratti onder zich. Het vermogen van Mino Raiola wordt geschat op zo'n 100 miljoen euro.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten. test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms