Mousa Nahimanais is een naam waar je waarschijnlijk nooit eerder van gehoord hebt. Niet heel gek, want deze 21-jarige voetballer speelt momenteel voor derdeklasser Be Quick Zutphen, maar is daarnaast tegenwoordig ook actief als international van zijn geboorteland Burundi.

Het verhaal van Mousa Nahimanais is meer dan bizar. In een interview met Voetbalzone vertelt linksback dat hij opgroeide in de jeugdopleiding van Be Quick Zutphen en via Go Ahead Eagles (twee seizoenen) en eersteklasser FC Zuthphen (één seizoen) in de zomer van 2018 weer terugkwam bij Be Quick Zutphen. Be Quick Zutphen speelt 3e klasse, maar heeft wel een ambitie om hoger op te komen in het amateurvoetbal. Mousa Nahimanais wil ook graag hoger op komen, dus traint hij meerdere keren per week bij een Football Acadamy. Via deze Football Acadamy kwam hij plotseling in contact met een scout die contacten had met de voetbalbond van Burundi.

"Een kwestie van geduld en hard werken"

Nog geen twee weken later ontving de voetballer van Be Quick Zutphen al een uitnodiging. Hij zat direct bij de selectie van Burundi voor de kwalificatiewedstrijd tegen Mali. Speelminuten voor de nationale ploeg bleven tijdens deze trip uit, maar Mousa zat wel op de reservebank. Daarna ging er een hoop mis. Er bleken o.a. problemen te zijn met zijn passport en de voetbalbond van Burundi betaalde zijn vliegtickets plotseling niet meer. Tot dat er een paar maanden later opeens weer een uitnodiging in zijn brievenbus lag. Dit keer van Burundi O23.

Na de vele incidenten was hij nu wel wat terughoudender. Hij vloog naar Burundi en maakt zich klaar voor een interland tegen Congo en tegen Zambia. Nu wist hij wel zijn eerste officiële speelminuten te pakken. "Zodra je op het veld staat en het shirt aanhebt, besef je het pas echt.

Helemaal omdat ik het eigenlijk niet meer zag aankomen. Ik had gesprekken met de bondscoach en waarschijnlijk word ik opgeroepen voor de Afrika Cup. Ze hebben momenteel geen linksback.. Het komt niet vaak voor dat iemand uit de 3e klasse international is. Dit is puur een kwestie van geduld en hard werken." vertelt Mousa Nahimanais tegenover Voetbalzone. Lees hier het complete verhaal van Mousa Nahimanais, waar hij o.a meer bizarre details over zijn trips naar Afrika vertelt.