De meeste grote talenten groeien als kind op bij een BVO, maar de route van Ludovit Reis liep compleet anders. Tot 2015 speelde hij namelijk nog als amateurvoetballer bij SV Hoofddorp, tot dat FC Groningen belangstelling toonde en hem de kans gaf bij een profclub te gaan spelen.

Een jeugdscout van FC Groningen was onder de indruk van Ludovit Reis en overtuigde een hoofdscout van de club om naar hem te gaan kijken. Echter speelde hij net die ene wedstrijd de slechtste wedstrijd van het seizoen. Toch waagde de hoofdscout na advies van de jeugdscout nog een poging om hem aan het werk te zien. Nu was hij wel overtuigd, en na een succesvolle stageperiode mocht hij blijven bij FC Groningen. Een droom die uitkwam voor Reis, maar ook een droom zich steeds verder bleef ontwikkelen.

Nog geen twee seizoenen na zijn transfer naar Groningen mocht hij namelijk al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maken in het eerste elftal bij de Trots van het Noorden. Reis is een gedreven verdedigende middenvelder die met zijn felheid en enorme loopvermogen een koning is in balveroveringen. Zijn prestaties bleven dan ook niet onopgemerkt, want de scouts van FC Barcelona kregen hem al gauw in het vizier.

Dit bericht bekijken op Instagram

Happy to sign for this amazing club! #viscabarça🔵🔴

Een bericht gedeeld door Ludovit Reis (@ludovitreis) op

Een droomtransfer

Voor maar liefst €3,5 miljoen (€7,5 miljoen incl. bonussen) nam de Catalaanse topclub de talentvolle middenvelder over van FC Groningen. In eerste instantie was Ludovit Reis gecontracteerd voor het tweede elftal van FC Barcelona, maar de afkoopclausule van €100 miljoen die Barcelona in het contract heeft opgenomen laat zien dat ze hem hoog hebben zitten.

De transfer van Ludovit Reis is een mooi voorbeeld van hoe bizar de voetbalwereld in elkaar zit. Het ene moment speel je bij een 'simpele' amateurclub en paar jaar later sta je onder contract bij FC Barcelona. Dit laat zien hoe belangrijk het is om altijd in jezelf te blijven geloven. Als jeugdspeler zul je keihard moeten blijven werken om jezelf in de picture te spelen. Dit heb je volledig in eigen hand. In de zomer van 2021 vertrok Reis naar Hamburger SV.