Hoe het Engelse elftal Yoga toepast om beter te presteren

01-12-2020
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Als je aan yoga denkt, komt er waarschijnlijk als eerst een zaal met een zweverig groepje vrouwen in je op. Echter is dit beeld behoorlijk beperkt als we kijken naar welke doelgroepen yoga inmiddels heeft weten te bereiken de afgelopen jaren.

Profvoetballers houden zich steeds vaker bezig te houden met yoga of lenigheidsoefeningen die ook in yoga worden toegepast. Zo zien we bijv. dat het Engelse nationale elftal zich ook heeft gericht op yoga om de blessuregevoeligheid van de selectie naar beneden te brengen.

Yoga en topsport

Met yoga kun je de flexibiliteit van je spieren verbeteren waardoor je uiteindelijk duurzamer met je lichaam omgaat. Tevens is yoga een manier om een ‘diepere connectie’ met je lichaam te krijgen en meer grip te krijgen op je ademhaling.

Hierdoor werk je niet alleen aan je fysieke componenten, maar word je ook sterker op mentaal vlak. Door beter te leren ademhalen creëer je meer rust in je hoofd en kun je je uithoudingsvermogen verbeteren. Je gaat dan namelijk veel efficiënter om met je zuurstofverbruik.

Yoga & Mindset

Wil jij ook beginnen met yoga? Dan kan het trainingsprogramma Yoga & Mindset je helpen om jezelf te ontwikkelen op fysiek en mentaal gebied. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

yoga voor voetballers mobiliteit flexibiliteit strekken rekken

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7432 stemmen Nee: 9787 stemmen