De carrière van Kyle Ebecilio is meer dan bijzonder. De pas 23-jarige middenvelder groeide op in de jeugdopleiding van Feyenoord en vertrok op zestienjarige leeftijd als veelbelovend talent naar het grote Arsenal. Bij de Engelse topclub schopte hij het tot het beloftenelftal, maar verhuisde uiteindelijk op zijn negentiende naar FC Twente.

Bij FC Twente draaide Ebecilio twee seizoenen redelijk mee, maar in zijn derde seizoen werd hij verhuurd aan Nottingham Forest en ADO Den Haag. Na nog half seizoen in het beloftenelftal van FC Twente te hebben gespeeld, werd zijn contract begin dit jaar ontbonden. Sindsdien is hij club. Echter werd deze week bekend gemaakt dat NEC hem onderdak heeft geboden in de Jupiler League om een 'comeback' te maken in profvoetbal.

Embed from Getty Images

Syndroom van Guillian Baré

De reden van zijn mindere prestaties had grotendeels te maken met een zeldzaam syndroom, namelijk het Syndroom van Guillian Baré. Ebecilio had regelmatig last van krachtverlies en last in zijn benen en voeten waardoor hij niet optimaal kon presteren op het veld. Hij is nu genezen van deze bijzondere aandoening en gaat zich dus weer wedstrijdfit maken bij NEC.