Gregory Nelson is een naam die je misschien niet heel bekend in de oren klinkt. De inmiddels 29-jarige aanvaller speelde ooit voor RBS Roosendaal, maar verhuisde na het faillissement van de Brabantse club transfervrij naar Bulgarije. Hij speelde daar twee seizoenen voor CSKA Sofia en maakte vervolgens een bijzonder avontuur door Oost-Europa, het Midden-Oosten en Azië. In een interview met ELFVoetbal vertelt de Amsterdammer bij welke clubs en in welke landen hij allemaal heeft gevoetbald en hoe hij zijn avontuur begonnen is. Nadat Gregory Nelson vertrok uit Bulgarije belandde hij bij de Oekraïense voetbalclub Metaloerh Donetsk. Hij werd daar plotseling huisgenoot van zijn Amsterdamse jeugdvriend Jeremain Lens. Lens voetbalde destijds namelijk bij Dinamo Kiev en vanwege de onrustige situatie bij de grens van Rusland en Oekraïne waren Gregory Nelson en zijn teamgenoten genoodzaakt te verhuizen naar Kiev.

Happy Bday Bruh #JL7 #Kiev

Een bericht gedeeld door Gregory Nelson (@greggaonelson) op

Midden-Oosten en India Na vier seizoenen gespeeld te hebben bij Metaloerh Donetsk kwam hij via de Bulgaarse club Botev Plovdiv, en een kort avontuur in Kazachstan, plotseling terecht in het Midden-Oosten. Daar ging hij spelen voor voetbalclub Al-Muharraq in Bahrein, maar dat avontuur liep niet helemaal zoals verwacht. "Het leek wel alsof ik in de zesde klasse voetbalde. Er stonden soms maar zes spelers op het trainingsveld, de rest had geen zin om te komen. Ze gingen uitslapen of wat anders doen." Tegenwoordig speelt Gregory Nelson in India voor Chennaiyin FC, de club waar Materazzi nog twee jaar actief is geweest als trainer. De club ligt in de Indiase metropool Madras, waar maar liefst 6 miljoen mensen wonen.

First game today .. 4-0 win .. Not a bad start 💪 #Muharraq Een bericht gedeeld door Gregory Nelson (@greggaonelson) op

"Ik woon nu in een vijfsterrenhotel samen met alle buitenlandse teamgenoten van Chennaiyin FC. We gaan vaak samen wat eten of een potje FIFA spelen. Het niveau in de competitie is een beetje vergelijkbaar met de Jupiler League. De buitenlandse jongens kunnen aardig voetballen, maar er zitten een aantal Indiërs tussen die gewoon wat minder zijn, haha." "Ik ben hier terecht gekomen via een makelaar die contact met mij had opgenomen. Hij had mij het financiële plaatje voorgeschoteld en het zag er interessant uit. Qua belastingen is India stukken voordeliger. Mijn contract loopt tot mei 2018 en daarna kijk ik wel wat ik verder ga doen." Bron: ELFVoetbal Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! voetballoopbaan vl