Marco Asensio gold enkele jaren geleden als één van de grootste talenten op de Europese velden. De aanvaller van Real Madrid maakte eind 2015 zijn debuut voor de Koninklijke en won inmiddels twee keer de Champions League en won twee keer de Spaanse landstitel. 

Het had er voor Asensio echter ook compleet anders uit kunnen zien. De jonge aanvaller heeft namelijk een hoop tegenslagen moeten verwerken in zijn jeugd en daar heeft hij zichzelf knap overheen gezet. Asensio kampte op jonge leeftijd met veel fysieke problemen (o.a. knie) en verloor zijn moeder op vijftienjarige leeftijd die overleed aan kanker.

Tegenslagen ombuigen in positiviteit

Na een zware periode heeft hij zichzelf teruggeknokt en is hij zijn dromen achterna gegaan. Hij speelde voor RCD Mallorca, maar zijn droom was om ooit voor Real Madrid te gaan spelen. Dat lukte hem. Hij tekende op zestienjarige leeftijd een zevenjarig contract bij Real Madrid. Echter werd hij wel direct weer verhuurd aan RCD Mallorca en het seizoen daarna aan RCD Espanyol. Het jaar daarna, toen hij 20 jaar oud was, vervulde hij eindelijk zijn droom. Het was een lange weg, maar het was hem eindelijk gelukt; zijn debuut in het eerste elftal van Real Madrid, Bij zijn presentatie bij Real Madrid werd hij zeer emotioneel en vertelde hij het volgende: “Ik droomde hier al mijn hele leven van. Ik wil mijn familie bedanken. Mijn vader, mijn broer en natuurlijk mijn moeder. Die heeft mij altijd gesteund vanaf boven.” Aldus Marco Asensio.

Het Spaanse supertalent staat bekend om zijn geniale doelpunten. De traptechniek die hij in zijn benen heeft, hebben er maar weinig.