Elk rugnummer, van 1 t/m 11, is in principe gekoppeld aan een positie. Echter is rugnummer 10 altijd een heel bijzonder rugnummer geweest. Kijk maar eens naar de grote voetballers van vroeger. Pelle, Maradona, Baggio.. Zij hebben rugnummer 10 zeer krachtig gemaakt. Toch zijn er nog bepaalde type voetballers die het rugnummer zonder enig gevoel voor schaamte durven te dragen. Die types die eigenlijk totaal geen recht hebben op het legendarische rugnummers kun je herkennen aan de volgende kenmerken: baggio


  1. Geen loopvermogen Als nummer 10 moet je lopen, heel veel lopen. Alleen types als Pirlo hebben de status afgedwongen dat ze weinig hoeven te lopen. Maar met name in het amateurvoetbal, moet je het loopvermogen van paard hebben. Is de nummer 10 in jouw team lui en laks? Zorg er dan voor dat hij z.s.m. van rugnummers veranderd. 2. Moeite met het spel verdelen Een rugnummer 10 speelt negen van de tien keer als 'mid-mid'. Het is dan de bedoeling dat je het spel verdeelt, diepte passes geeft en te allen tijde de spits ondersteunt. Speel je meer verdedigend? Dan moet je elke bal op willen eisen en vervolgens direct een crosspass kunnen geven naar één van de buitenspelers. Kan je dit niet? Dan ben je zeker niet geschikt. 3. Te vaak voor eigen succes gaan Sommige nummer 10's doen er alles aan om de statistieken zo mooi mogelijk te maken voor hunzelf. Je kent die types wel. Ze schieten vanuit alle afstanden op doel, willen elke strafschop en vrije bal nemen en weten de definitie van het woord 'assist' niet. Dit soort types moeten gelijk worden aangepakt en mogen nooit meer rugnummer 10 dragen 4. Geen techniek Techniek is een belangrijk kwaliteit van een nummer 10. Neem een voorbeeld aan Messi, Maradona of Ronaldinho. Ze hebben/hadden beide een prachtige techniek waar de supporters graag voor naar het stadion kwamen. Het mag dus nooit zo zijn dat de nummer 10 in jouw team een houthakker is. 5. Geen uitstraling Het rugnummer '10' moet bij je passen. Niet iedereen kan dit rugnummer namelijk aan. Het is een zwaar nummer die meestal gedragen wordt door de grote man van het team. Ben je dit niet? Blijf dan héél gauw van dit legendarische nummer af.


Klik hier om onze Facebookpagina te liken en 24/7 op de hoogte te blijven van het tofste voetbalnieuws en de beste tips & tricks!