Ieder team heeft een breekijzer nodig. In principe kan hij helemaal niet zo goed voetballen, maar wanneer het nodig is kan hij wel het team een extra boost geven. Zo begaat hij regelmatig een overtreding en kan hij een tegenstander zonder medelijden compleet doormidden zagen.  Je kunt de breekijzer uit je team vaak herkennen aan de volgende eigenschappen:


1. Hij heeft het 's winters nooit koud Handschoenen, een ondershirtje of lange broeken komen niet voor in het woordenboek van een echte breekijzer. Hij is zeker geen koukleum en zal zeker in de sneeuw zijn strijdersmentaliteit laten zien aan zijn directe tegenstander. 2. Hij maakt vaak ruzie in het veld Je hoeft hem maar verkeerd aan te kijken en het gaat compleet mis. Hij begint te schelden en te schreeuwen waardoor er direct een flinke ruzie ontstaat op het veld. 3. Hij ontvangt wekelijks een gele of rode kaart  Hij pakt nog vaker geel, dan dat de spits van jullie team een doelpunt scoort. De breekijzer uit je team is daarom ook regelmatig geschorst en speelt sowieso nooit alle wedstrijden in het seizoen mee. 4. Hij blesseert regelmatig teamgenoten op de training De breekijzer uit je team kent geen onderscheid tussen een training of een wedstrijd. Ook op de training maakt hij de grofste overtredingen en blesseert hij regelmatig onnodig een teamgenoot. 5. Hij houdt ervan om te schreeuwen Breekijzers schreeuwen er regelmatig op los tijdens, maar ook voor de wedstrijd. In de kleedkamer begint het geschreeuw meestal al, en zodra de wedstrijd echt begint gaat de breekijzer helemaal los. Bij elke verkeerde pass schreeuwt hij de longen uit zijn lijf en dan moet iedereen vrezen voor zijn leven.


Staat jouw Voetbal-CV al op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Zo niet, klik dan hier om jezelf gratis aan te melden op www.voetballoopbaan.nl