In het profvoetbal is het vaak vanzelfsprekend dat je na iedere training even individueel aan de slag gaat. De meeste spelers gaan een uurtje de sportschool in en soms blijven ze ook nog even op het trainingsveld hangen om loopoefeningen of techniekoefeningen te doen.

Echter is het niet bij iedere club gebruikelijk om individueel te trainen. Toch is dit zeer essentieel om je prestaties tijdens de wedstrijden te optimaliseren.

SPEED

Voetbal is een dynamische sport waarbij je continue van looplijnen en positie verandert. Het is dus belangrijk om explosief te reageren op bepaalde situaties. Verdedigers hoeven maar één milliseconden te laat te reageren, en het kan fataal zijn. Voor aanvallers is het belangrijk om op snelheid je tegenstander te kunnen passeren. Hoe hoger je gaat voetballen, hoe fitter en sneller de verdedigers zijn. Ook voor aanvaller is het dus zeer belangrijk om snelheidstrainingen te doen.

In het trainingsprogramma SPEED word er uitgelegd hoe je moet trainen om o.a. je startsnelheid, reactiesnelheid, explosiviteit en versnelling te trainen. De trainingen vinden plaats in de sportschool en op het veld.