Een warming-up is niet altijd even geliefd bij voetballers. Ondanks het feit dat het belangrijk is om je spieren eerst warm te maken voordat je vol aan de bak gaat, zijn warming-ups bij sommige clubs eentonig, saai en komt er weinig creatiefs in voor..

Om spelers toch te motiveren een effectieve warming-up te doen, kun je beter een aantal leuke variaties toepassen. Het nationale elftal van Engeland heeft een aantal leuke creatieve variaties aan de warming-up toegevoegd die het leuker, effectiever en uitdagender maken.  

  Tijdens de warming-up moeten de spelers elkaars hand vasthouden terwijl ze op één been staan en vervolgens elkaar proberen omver te duwen. Met deze oefening werk je aan je balans, coördinatie, kracht en concentratie. Omdat deze onderdelen ook tijdens de wedstrijd aan bod komen, is het ideaal om dit toe te voegen aan de warming-up.   Voetballoopbaan trainingsprogramma's voor voetballers https://www.youtube.com/watch?v=vMBouR07TWg https://www.youtube.com/watch?v=b8EXerTy8pQ Voetballoopbaan online netwerk