Emmanuel Adebayor mocht in de zomer van 2016 transfervrij vertrekken bij Crystal Palace en was drastisch op zoek naar een nieuwe werkgever. De Togolese spits heeft de laatste jaren gigantisch veel geld verdiend in de Premier League en die lijn wou hij graag doortrekken in de Ligue 1. De voorzitter van de Franse club Olympique Lyon nodigde Adebayor daarom uit voor een gesprek. Hij heeft bij grote clubs als Arsenal, Real Madrid en Manchester City gespeeld, dus waarom zou hij geen toegevoegde waarde kunnen zijn voor Olympique Lyon?

De Afrikaanse spits ging onder het genot van een bak koffie en een sigaret het gesprek aan met Bruno Génésio, de trainer van Olympique Lyon. Dit gesprek liep echter compleet uit de hand. Adebayor had namelijk een aantal bizarre eisen die geen enkele trainer van een Europese topclub serieus kan nemen. Adebayor wou namelijk een villa met een zwembad aan zee, een helikopter om naar de trainingen te vliegen, rugnummer 10 en als kers op de taart natuurlijk ook nog een gigantisch salaris. Dit allemaal was reden genoeg voor Bruno Génésio om de contractonderhandelingen direct te stoppen en niet in zee te gaan met Adebayor. Istanbul Başakşehir Tegenwoordig speelt Adebayor voor het Turkse Istanbul Başakşehir, waar o.a. Eljero Elia en ex-Arsenal speler Clichy actief zijn. Wat Adebayor momenteel bij Istanbul Başakşehir verdient is onbekend.


  Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09