Dries Mertens zit misschien wel in de leukste fase van zijn leven. De Belgische aanvaller is al een aantal seizoenen goed op dreef bij SSC Napoli en is inmiddels uitgegroeid tot een ware publiekslieveling in Italië.

Op het moment van schrijven heeft Dries Mertens alweer 324 officiële wedstrijden achter zijn naam voor Napoli, waarin hij 127 keer scoorde en 80 assists afleverde. Een zeer knappe prestatie van de behendige buitenspeler.

Dit bericht bekijken op Instagram

My greatest advice in life: “a little bit of wine is the solution to a lot of problems” #quarantainelife

Een bericht gedeeld door Dries Mertens (@driesmertens) op

Voorbereidingsritueel

In Napels is Dries Mertens omgeven door een hoop levensgenieters. De Napolitanen houden wel van een borreltje en daar is Mertens inmiddels ook niet vies van geworden. Mertens trekt tegenwoordig namelijk vrijwel iedere avond voor wedstrijd een flesje rode wijn open. "Napels voelt inmiddels meer thuis dan België. Ik woon hier al zo lang nu. Ik vind het jammer dat ik niet zo vaak meer in België ben, maar ik geniet hier wel. Voor iedere wedstrijd staat er een flesje wijn op tafel. Ook de trainer kan er wat van, haha. Hij is de grootste roker van iedereen hier! Af en toe een beetje stoom afblazen moet kunnen." aldus Dries Mertens.