Henk Veerman speelt momenteel in de Eredivisie bij FC Volendam, maar zijn carrière had ook compleet anders kunnen lopen. Als kind droomde hij van een profcarrière. Maar toen hij op 21-jarige leeftijd nog voor amateurclub RKAV Volendam speelde, achtte hij de kans klein dat zijn voetbaldroom nog uit zal komen.

Henk Veerman speelde bij een 'bierelftal' van RKAV Volendam in de vijfde klasse en scoorde 35 doelpunten in een seizoen. Hierdoor werd hij gevraagd om in het eerste elftal te voetballen, dat destijds in de Hoofdklasse speelde.

Hoofdklasse

Ook in de Hoofdklasse had Veerman geen moeite met doelpunten scoren. Dit resulteerde in 2012 in een uitnodiging voor het 'grote' FC Volendam. Hij sloot aan bij de beloften, maar had gedurende het seizoen contact met FC Lienden en wilde aan transfer maken.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Henk Veerman (@henk_veerman)

"Ik heb me al ingeschreven bij FC Lienden en had een baantje in de bouw geregeld. Tot ik plotseling mocht invallen bij FC Volendam 1 en vier doelpunten scoorde tegen Achilles '29. Hierdoor kon ik toch een redelijk contract afdwingen bij FC Volendam en kreeg ik een paar honderd euro erbij. Toen kon ik er wel redelijk van leven." aldus Henk Veerman tegenover Voetbal International.

Blijven presteren

Nadat Veerman zijn kans kreeg in het eerste elftal, bleef hij zichzelf bewezen. Hij dwong al snel een basisplek af en maakte na twee seizoenen een transfer naar sc Heerenveen. Na vier seizoenen maakte hij een mooie stap naar het Duitse FC St. Pauli. Hierna kwam hij terug bij sc Heerenveen om vervolgens via FC Utrecht weer op het oude nest in Volendam terug te keren.