Quilindschy Hartman kijkt me trots terug op een geweldig seizoen waarin hij de landstitel heeft binnengehaald met Feyenoord. Terwijl hij mei 2022 nog wedstrijden speelde met Feyenoord O21 tegen clubs als Almere City, speelde het eerste elftal de Conference League-finale.

Maar na de zomervakantie veranderde er een hoop voor Hartman. Arne Slot haalde de linksback over naar de A-selectie en op 21 augustus 2022 maakte hij zijn debuut tegen RKC Waalwijk. Vervolgens moest hij het lange tijd doen met een plekje op de bank, maar vanaf begin november wat hij een vaste kracht in het basiselftal van Arne Slot.

Wedstrijdanalyse en yoga

"Ik was lange tijd ook zeker niet de grootste. Pas in de O19 kreeg ik door dat ik qua niveau wel aan de bovenkant van de selectie zat. Van alle spelers met wie ik speelde in de jeugd zijn alleen Quinten Timber en ik over.”

"Jeugdvoetbal is compleet anders dan seniorenvoetbal. Het draait nu om punten pakken en de intensiteit is veel hoger. Je speelt tegen volwassenen en niet meer tegen kinderen. Waar er bij de jeugd bijna niet wordt gepraat in het veld, wordt er in het eerste elftal voortdurend door elkaar gecoacht."

"Daarnaast doen wij er alles aan om beter te worden. Ik laat bijv. mijn wedstrijdbeelden analyseren, ik doe aan yoga. Alle beetjes helpen.’’ aldus Quilindschy Hartman tegenover het Algemeen Dagblad.

Screenshot Feyenoord TV