Gustavo Hamer heeft voor zover een bijzondere carrière achter de rug. De inmiddels 26-jarige middenvelder groeide op in de jeugdopleiding van Feyenoord en had zoals veel jeugdproducten de ambitie om basisspeler te worden bij Feyenoord 1. Echter werd hij na twee optredens al verhuurd aan FC Dordrecht en belandde hij al snel op een zijspoor in Rotterdam.

Dit resulteerde in een verkoop. Hamer werd in 2018 voor een slordige €765.000 verkocht aan PEC Zwolle, waar hij uiteindelijk twee seizoen mee in de Eredivisie speelde. In Zwolle vond de middenvelder al snel zijn draai, wat hem na twee sterke seizoenen alweer een mooie transfer opleverde naar de Championship.

Tweede niveau in Engeland

Alhoewel de Championship het tweede niveau in Engeland is, kun je toch wel spreken van een uitstekende competitie die in veel opzichten zelfs als een betere competitie wordt gezien dan de Eredivisie. Hamer ging spelen voor Coventry City. Een ploeg die in 2020 net gepromoveerd was vanuit de League One naar de Championship.





Bij Coventry City veroverde hij in zijn eerste seizoen direct een basisplek. Uiteindelijk speelde hij drie seizoenen voor Coventry City waarin hij vrijwel alles speelde. Gustavo Hamer bekroonde zichzelf tot publiekslieveling en werd de loop der jaren steeds belangrijker voor de Championship-ploeg.

Miljoenentransfer

Zijn indrukwekkende ontwikkeling werd nauw in de gaten gehouden door andere clubs. In de zomer van 2023 klopte Sheffield United aan bij Coventry City. De concurrent van Coventry City, die uiteindelijk via de Play-offs in de Championship in 22-23 een promotie wisten binnen te halen naar de Premier League. Sheffield legden maar liefst €17,3 miljoen op tafel om Gustavo Hamer over te nemen. Done deal!

In zijn debuutwedstrijd in de Premier League liet Hamer direct zijn waarde zien door met een prachtig afstandsschot de 1-1 te scoren voor Sheffield.