Mikki van Sas was 12 jaar oud toen hij bij USV Hercules keepte en werd uitgenodigd voor een proefwedstrijd bij o.a. Feyenoord en FC Utrecht. Vol spanning ging het naar de proefwedstrijd bij FC Utrecht toe en na één redding was de Utrechtse club al direct overtuigd.

Mikki van Sas sloot zich in 2016 aan bij de jeugdopleiding van FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch ging het hard. Van Sas sloeg ieder jaar een lichting over en belandde zo steeds in een hogere leeftijdsgroep. Veel Europese topclubs zaten de afgelopen periode achter hem aan, maar hij koos uiteindelijk voor een overstap naar Manchester City.

Dit bericht bekijken op Instagram

🦁

Een bericht gedeeld door Mik Van Sas (@mikvansas_) op

  "Manchester City had gewoon het beste plan voor mij. Ik ga starten in de onder 18 en als ik het goed doe krijg ik een kans in de onder 23. De club heeft er vertrouwen in dat ik het eerste elftal ga halen." verteld Mikki tegenover het Algemeen Dagblad. In Juli zal de Utrechter verhuizen naar Manchester. Hij gaat wonen op de Etihad Campus, het grote sportcomplex van Manchester City waar hij een eigen kamer zal krijgen. Bron foto: Instagram @mikvansas_